ÖRNEK DEMO'DUR. SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
logo
logo
Haberler


24 KASIM ÖGRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Türk ögretmeninin toplumdaki önemini ve degerini belirtmek, ögretmenler ve ögrenciler arasinda sevgi saygi ve dayanisma baglarini güçlendirmek, emekli ögretmenleri saygiyla anmak, ögretmenlik meslegine yeni atilan ögretmenlerde mesleklerinin yüceliginin bilincini uyandirmak amaciyla Büyük Önder Atatürk'ün millet Mektepleri Basögretmenligi’ni kabul ettikleri 24 Kasim 1981'den bu yana okullarimizda Ögretmenler Günü olarak kutlanir. 

Bizi büyüten, egiten annemiz babamizdir. Bunun yaninda bilgi ve beceri kazandiran, bizi hayata hazirlayan ögretmenlerimizdir Onlarin sabirla çalismalari sonucu bizler Kalem tutmayi okumayi yazmayi yeni bilgiler ve beceriler kazanmayi basardik bize emek veren ögretmenlerimizin degerini hepimiz biliyoruz. 

Biliyoruz ki; gelecegin ögretmeni, doktoru, subayi mühendisi, bilgisayarcisi, pilotu hep okullarda ögretmenler tarafindan yetistirilmektedir. Türk ulusunun geleceginin umudu güvencesi olan çocuklarimizi gençlerimizi yetistiren Türk ögretmenidir.

Içinde yasadigimiz uzay çagi bilgi çagidir. Bilim, teknik, sanat uygarligi olusturur. 

Bunlari bize ögretmenlerimiz tanitir ögretir sevdirir benimsetir. Bu sayede kendi gelecegimiz ulusumuzun gelecegi daha parlak olacaktir. Bunun önemini kavrayan ileri uluslar ögretmen yetistirmeye çok önem verirler.Ileri Bati ülkelerini örnek aldigimiz Tanzimat döneminin (1839-1876) getirdigi yeniliklerden biri de 16 Mart 1848’de Istanbul’da Fatih Camii’nin yaninda bir ögretmen okulunun (Darülmuallimin) açilmasidir. Bu okul ortaokullara (Rüstiye) ögretmen yetistirmeyi amaçliyordu. 1870’te Istanbul’da ilkokul ögretmeni 1874’te lise ögretmeni yetistiren okullar açildi. 

Atatürk 1921’de daha Kurtulus Savasi sona ermeden Ankara’da Maarif Kongresi düzenledi Bu kongrede, gelecekteki Türk milli egitiminin ilkeleri belirlendi. Atatürk’ün o günkü konusmalari günümüzde de geçerliligini korumaktadir Ögretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktir diyen Atatürk cumhuriyetin ilk on bes yilinda Türk ögretmenine çok deger vermis onurlandirmistir Tüm ögretmenler onu Basögretmen olarak tanirlar. Atatürk devrimlerinin önde gelenlerinden birisi harf devrimidir. 

Yeni Türk harflerinin sagladigi kolaylikla ögretmenlerimiz Türk ulusunun hizla okur-yazar olmasini saglamislardir Bir ulus ki yüzde doksani okuma yazma bilmez bundan insan olanlarin utanmasi lâzimdir diyerek okuma yazma seferberligi baslatmistir Cumhuriyet devrinde en küçük yerlesim yerlerine kadar okul ve ögretmen saglanmistir Bu çalismalar çagdas bir Türkiye dogmasina yurdumuzun güçlenmesine yardimci olmustur

Bizi egiten ögreten bilgi ve becerileri kazandiran, kendimizi yurdumuzu dünyayi tanimamiza katkisi büyük olan ögretmenlerimizi seviyoruz. Onlari yürekten selâmliyoruz


20.11.2023





Okunma Sayısı: 31





3.140.242.165






DİĞER HABERLER